Понеделник,

Цацаров иска отнемане на имущество за 2,7 млн.

От: Стандарт -
541
Цацаров иска отнемане на имущество за 2,7 млн.
A
A
A

Отнемане на имущество за 2,7 милиона лева на шестима обвиняеми и свързаните с тях лица, поиска Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). На редовното си заседание КПКОНПИ взе 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, след образувани производства.

Проверките са започнати след получени уведомления за привличане на лицата в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, избягване плащането на данъци в особено големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама.

С решенията на КПКОНПИ се иска от компетентните съдилища отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица на обща стойност 2 734 454.86 лв., включително 27 недвижими имота и 4 автомобила.

 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com