Съдът: Цените на Марешки са реални, а не дъмпинг

Решението идва във важен момент, когато големите вериги повсеместно прескочиха психологическата граница от 2 лева за литър

Съдът: Цените на Марешки са реални, а не дъмпинг | StandartNews.com

Стана известно решението на ВАС по делото на 7 от големите вериги срещу бензиностанциите на Марешки. Веригите имаха претенция за дъмпинг и продажба под себестойност. След почти 4 години  на какви ли не атаки срещу предприемача –политик от опонентите му, съдът отсече, че цените са реални. Самият Марешки предпочита определението „справедливи“ и по този повод заяви: „Цените могат и трябва да са под 2 лева. В историята няма стойност на петрола, която определя цена на дребно над 2 лева. Камо ли 2,60 лв.”.

Решението идва във важен момент, когато големите вериги повсеместно прескочиха психологическата граница от 2 лева за литър и цените продължават да растат. Съгласно справка от екипа на предприемача, през изминалите 5 години, максималната разлика спрямо другите играчи на пазара, е достигала главозамайващите 77 ст. на литър. Именно това е „Ефектът Марешки”, който българите наблюдават в градовете, където има негови бензиностанции.

Факт е, че тъкмо в моменти на нарастване на борсовите цени, Марешки съумява да поддържа най-голяма разлика в продажбите на дребно спрямо останалите. Изводите се налагат от само себе си.

Към тази последователна ценова политика в интерес на българите, провеждана от Веселин Марешки,  се добавя и политическият му ангажимент при влизане в следващото управление на България  - изграждане на верига държавни бензиностанции, която да обезпечи реални цени на дребно в цялата страна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай