Решиха съдбата на дядото на прегазеното дете

Не исках да го убия, исках да го нараня, заяви Стефан Дехнев

Решиха съдбата на дядото на прегазеното дете | StandartNews.com

Окръжният съд в Бургас остави в ареста дядото на прегазеното на пътя в село Прилеп 6-годишно дете. Той е обвинен в предумишлено убийство на 57-годишния шофьор на товарния автомобил, който беше нападнат в кабината си. 46-годишният Ангел Дехнев му нанесъл прободна рана с нож в прасеца, вследствие на която шофьорът на камиона починал от кръвозагуба.

Дахнев беше доведен в бургаския съд с белезници. Преди да влезе в съдебната зала, Ангел Дехнев коментира пред медиите единствено, че съжалява за случилото се.

„Мога да кажа само, че съжалявам. Не исках да го убия, исках да го нараня, защото уби детето. Не знаех, че ще стане така”, заяви в съдебната зала дядото на детето Стефан Дехнев, предаде БГНЕС. Малко след началото на заседанието служебния му защитник Величка Костова поиска да се запознае с материалите по делото.

След кратка в почивка и възобновяване на заседанието стана ясно, че Дехнев не може да бъде открит на конкретен адрес. От прокуратурата посочиха, че постоянният му адрес е в сунгурларското село Подвис, а настоящият е в сливенското Градец. Според прокурор Ангел Георгиев обаче той не е пребивавал на нито един от двата адреса.

Днес стана ясно още, че смъртта на шофьора на камиона е настъпила и от мозъчно сътресение, а не конкретно от нанесените рани с нож. Според защитата дядото на прегазеното дете не е нанесъл удара с цел да убие шофьора на товарния автомобил, а да го нарани. Няма данни за умисъл, посочи защитата и поиска мярка „домашен арест“ със забрана за напускане пределите на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай