Разследват смъртта на Милен Цветков до края на юли

22-годишният шофьор-убиец Кристиан Николов е бил надрусан с 4 различни вида дрога

Разследват смъртта на Милен Цветков до края на юли | StandartNews.com

В края на юли трябва да приключи досъдебното производство за катастрофата, при която бе убит журналистът Милен Цветков, съобщи “Труд”, като се позова на източници, близки до разследването.

Не са готови само няколко експертизи, предимно химически, но забавянето им е защото за тях се изисква строго определено технологично време.

Новината потвърди и Антоанета Панчева, говорител на Софийска градска прокуратура. “Наблюдаващият прокурор е получил уверение, че до края на месеца ще е готов резултатът от експертизите. Ако не се налага нещо допълнително, разследването може да приключи”, каза прокурор Панчева.

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев делото за смъртта на Милен Цветков се води и под специален надзор от Софийска апелативна и Върховна касационна прокуратура. Ако разследването приключи за около 4 месеца, този срок е сред възможно най-кратките за подобно тежко пътно-транспортно произшествие.

Журналистът загина навръх Великден - 19 април, когато джип “Ауди Q7” удари отзад автомобила му “Субару Форестър”, спрял на червен светофар на кръстовището пред мол “Парадайз” в София. На записи от камери на близки сгради се видя как мощният немски автомобил се забива в субаруто, след което двете коли, навлизат на повече от 50 метра в кръстовището.

Тестът за наркотици на 22-годишния шофьор Кристиан Николов показва, че в последните 24 часа той е бил надрусан с 4 различни вида дрога - марихуана, амфетамини, кокаин и бромазепам.

Затова и прокуратурата промени обвинението му - той ще отговаря за престъпление, извършено “с евентуален умисъл”. Умисълът се състои във вземането на дрога и шофирането от страна на Кристиан с ясното съзнание, че може да причини рани или убие други участници в движението. Обвинителната теза е, че в подобни случаи извършителят няма мотив и е без значение дали е познавал жертвата и е желаел смъртта й.

Дни след катастрофата Софийски градски съд наложи постоянен арест на Николов и адвокатът му обяви, че клиентът му няма да иска по-лека мярка и ще съдейства на разследването. Обвинение бе повдигнато и на майката на Кристиян - Десислава Пешева- Николова, управителка на “Винпром Карнобат” и съдружничка във фирми на алкохолния бос Миню Стайков.

Тя ще отговаря за това, че дала на дрогирания си син джипа “Ауди Q7”, който се води на нейна еднолична фирма. На Николова бе наложена гаранция от 100 000 лв., тя обжалва, но съдът не намали сумата, като магистратите посочиха, че тя отговаря на доходите на бизнесдамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай