Понеделник,

Прокуратурата се задейства за язовирите. Започна проверки

От: стандарт -
231
Прокуратурата се задейства за язовирите. Започна проверки
A
A
A

Започва проверка на средствата за язовирите. 

Върховна касационна прокуратура (ВКП) се е самосезирала във връзка с информация, представена пред медиите от служебния министър на икономиката Кирил Петков, за ремонта на язовири със средства на Държавната консолидационна компания (ДКК).

На 12.06.2021 г. Петков обяви, че е проверил на място язовир „Пазар дере“ край гр. Ловеч, за който са похарчени 2,3 млн. лева, а водоемът е източен. По думите на служебния министър той не представлява опасност за хората, с каквито мотиви, без обществена поръчка, са отпуснати пари за ремонта.

Часове по-късно предишният министър Лъчезар Борисов заяви, че по електронни данни язоворът е бил пълен на 31 май, а след това е бил източен. Даже обвини служебния министър, че си правил пи ар със снимки до източения язовир.

Днес министър Кирил Петков обяви за още два източени язовири, за които ДКК е отпуснала пари.

ВКП е изискала от служебния министър на икономиката относимата информация за целите на проверката.

В случай, че в хода на проверката бъдат открити данни за извършени престъпления, те ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура, твърдят от държавното обвинение. При наличие на нередности от административен характер прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на действия по компетентност.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com