Отхвърлиха иск на вдовицата на Доневио за 42 240 лв.

Отхвърлиха иск на вдовицата на Доневио за 42 240 лв. | StandartNews.com

Окръжният съд в Благоевград потвърди решение на районните магистрати в Разлог и отхвърли като неоснователен иск на жената на убития банскалия Васил Донев – Доневио. Ивелина живяла на семейни начала с него в последните години преди смъртта му. Мъжът бе застрелян на 3 юли 2012 г. на връщане от кравефермата си в разложкото село Баня. Той пътувал в джипа с още трима работници. При стрелбата бе убит на място, загина и шофьорът му Бинко Робов. По-късно от раните си издъхна и работничката му Емине Кьосова, ,убийствата още не разкрито.

Ивелина А. внесла частна жалба срещу определението на Районен съд – Разлог. Като майка и законен представител на малолетните две деца Васил и Мария поискала допускане на обезпечение на бъдещи искове, предявени срещу фирма „Вайк-2" с управител Йордан Еринин от Банско. Общият размер на иска бил 42 240 лв. или по 21 120 лв. за всяко от двете деца чрез налагане на обезпечителна мярка - запор върху 27 моторни превозни средства на дружеството. Според магистратите исковете са недопустими.

Справка в сайта на Търговския регистър сочи, че на 11 януари 2013 г. е осъществено прехвърляне на дяловете на малолетните деца чрез майка им, наследени от техния баща Васил Донев, на съдружника му Йордан Еринин. При това положение те вече нямат вземане спрямо дружеството за стойността на дружествените им дялове, защото вече не са техни притежатели. Решението на Окръжен съд – Благоевград не подлежи на касационно обжалване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай