Местан протестира две от наложените му мерки

Гаранцията в размер на 10 000 лева и забраната да напуска пределите на Република България

Местан протестира две от наложените му мерки | StandartNews.com

В Окръжна прокуратура Кърджали са постъпили днес жалби от Лютви Местан, чрез неговия защитник, против постановление на разследващ орган от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Кърджали от 19април т. г., с което на обвиняемия Местан е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в пари в размер на 10 000 лева, както и срещу постановление на Окръжна прокуратура  Кърджали, с което му е наложена мярка за процесуална принуда „забрана да напуска пределите на Република България“, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. Жалбите са внесени в Окръжен съд – Кърджали за разглеждане заедно с материалите по делото.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“ във връзка  с чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.  
          
Ден преди това Окръжният съд в Кърджали отмени постановлението на прокуратурата, с което свидетелството за правоуправление на лидера на ДОСТ Лютви Местан бе временно отнето като част от мярката за неотклонение.Така Местан ще може да шофира отново.  
          
Лидерът на ДОСТ предизвика на 14 април тежък сблъсък на пътя за Маказа край с. Загорско с автомобила„Фолксваген”. В тежката катастрофа загина 6-месечното бебе на семейство от Кирковско.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай