Машева: Сградата на президента няма имунитет

Няма основания да се иска оставката на главния прокурор, категорична е заместничката му Даниела Машева

Машева: Сградата на президента няма имунитет | StandartNews.com
  • Няма основания да се иска оставката на главния прокурор, категорична е заместничката му Даниела Машева

 

Няма никакви основания да се иска оставката на главния прокурор, както и оставката на всеки един прокурор в страната във връзка с водените производства. Това категорично заяви заместничката на главния прокурор Иван Гешев Даниела Машева. И допълни: "Прокуратурата води досъдебни производства по престъпления от лица.".

Машева отсече, че това, че президентските съветници работят на „Дондуков” 2, не им дава автоматично имунитет. "Тази сграда не се ползва с никакъв имунитет", допълни тя. На въпрос претърсванията в президентството не са били прекалено показни, Машева отговори, че това е преценка на наблюдаващите прокурори. "Действието по претърсване и изземване е извършено с предварителна санкция на българския съд. Прокуратурата не действа избирателно, има абсолютно еднакъв подход по отношение на всички лица, които са извършили престъпления. Аз не се срамувам от нищо", каза Машева.

"В момента натиск от страна на определени институции в държавата има. Има опити за настройване на обществото срещу прокуратурата", разкри заместник-главният прокурор.

"Главният прокурор се отчита ежегодно с доклад както пред ВСС, така и пред Народното събрание", припомни Машева.

"С тези изявления на президента се нарушава принципът за разделение на властите. Аз считам, че няма нищо притеснително какво ще е тълкувателното решение на Конституционния съд. Ако има налице данни за престъпление за президент и вицепрезидент след приключване на мандата съществува хипотетична възможност да се търси наказателна отговорност от тези лица", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай