Петък,

Гледайте на живо избора на Иван Гешев!

230
Гледайте на живо избора на Иван Гешев!
A
A
A

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) провежда изслушване и гласуване на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Началото на заседанието бе дадено в 10.00 часа от министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Заседанието се излъчва онлайн на интернет-страницата на кадровия орган. 

Гешев има възможност да защити пред членовете на ВСС концепцията си за управление на прокуратурата в следващите седем години. Кандидатът отговаря на въпросите както на кадровиците, така и на постъпилите от неправителствени и професионални организации. Гласуването на кандидатурата следва да се осъществи непосредствено след изслушването, като кадровиците ще имат възможност да мотивират своя вот. Иван Гешев ще се счита за избран, ако получи подкрепата на поне 17 от членовете на ВСС, които са 25.

Кандидатурата на Гешев бе предложена единодушно от членовете на Прокурорската колегия на ВСС, които в мотивите си посочиха, че професионалните и нравствени качества на заместника на главния прокурор съответстват на конституционните и законови изисквания за заемане на длъжността. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички