Гледайте на живо избора на Иван Гешев!

В момента ВСС провежда заседание

Гледайте на живо избора на Иван Гешев! | StandartNews.com

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) провежда изслушване и гласуване на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Република България. Началото на заседанието бе дадено в 10.00 часа от министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Заседанието се излъчва онлайн на интернет-страницата на кадровия орган. 

Гешев има възможност да защити пред членовете на ВСС концепцията си за управление на прокуратурата в следващите седем години. Кандидатът отговаря на въпросите както на кадровиците, така и на постъпилите от неправителствени и професионални организации. Гласуването на кандидатурата следва да се осъществи непосредствено след изслушването, като кадровиците ще имат възможност да мотивират своя вот. Иван Гешев ще се счита за избран, ако получи подкрепата на поне 17 от членовете на ВСС, които са 25.

Кандидатурата на Гешев бе предложена единодушно от членовете на Прокурорската колегия на ВСС, които в мотивите си посочиха, че професионалните и нравствени качества на заместника на главния прокурор съответстват на конституционните и законови изисквания за заемане на длъжността. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай