Банев с циркове в съда

Първо се отказа от адвокатите си, после пак ги припозна, накрая нападна съда

Банев с циркове в съда | StandartNews.com
  • Първо се отказа от адвокатите си, после пак ги припозна

Серия циркове в съда разигра емблематичния олигарх на прехода Николай Банев, обвинен в ръководене на организирана престъпна група, пране на пари и държане на боеприпаси.

В началото на заседанието в Специализирания наказателен съд той първо се отказа от всички свои адвокати. После поиска 30 минути почивка, за да може да говори с тях, защото твърди, че 5 месеца не могъл да го направи.

В крайна сметка Банев преупълномощи досегашните си защитници и те продължават да го представляват. По време на заседанието Банев поиска да даде обяснения, в които определи делото като бутафорно и заяви, че 20 месеца е задържан под строг тъмничен режим. Олигархът драматично обяви, че срещу него имало законова репресия.

Банев поиска съдът да му покаже документ за изискуеми и неплатени данъци, за да се оправдае задържането му, за което твърди, че нямат доказателства. В края на изказването си обвиняемият поиска отвод на съдията и прекратяване на делото. Всичко това беше отхвърлено от съда и определено като неоснователно.

Част от бившите служители на семейството вече са дали показания. По думите им, вместо в сметките на компаниите, парите отивали в сметки на фамилия Баневи.

В началото на годината Евгения Банева беше пусната под домашен арест, а Николай Банев все още е в следствения арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай