Осъдиха 4 търговци на оръжие, отиват в затвора

В открито заседание на Специализирания наказателен съд четиримата признаха вината си

Осъдиха 4 търговци на оръжие, отиват в затвора | StandartNews.com

Търговци от организирана престъпна група, създадена с цел държане и продажба в страната на незаконни огнестрелни оръжия и боеприпаси получиха ефективни присъди, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Специализираният наказателен съд наложи на четиримата наказания от по 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим след споразумение със Специализираната прокуратура.

В открито заседание на Специализирания наказателен съд четиримата признаха вината си, отказаха се от разглеждане на наказателното производство по общия ред и приеха предложените от обвинението ефективни наказания.

Осъдените бяха задържани на 30 януари 2019 г., веднага след като участник в групата продава за втори път на полицай под прикритие боен пистолет. При извършените претърсвания и лични обиски в жилища и автомобили на всеки от задържаните бяха намерени и иззети десетки незаконни огнестрелни оръжия (в т.ч. саморъчно изработени) , както и голямо количество боеприпаси. В бойния арсенал на групата са гладкоцевни и нарезни пушки, картечен пистолет „Судаев“, пистолети „Макаров“, „Маузер“, „ЧЗ“, „Унион“ и др.

Според събраните доказателства групата набирала, държала и продавала огестрелни оръжия на купувачи предимно от Северозападна България от началото на 2017 г.

Четиримата осъдени вече са преведени в затвора за изтърпяване на наложените им наказания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай