25 г. зад решетките за изнасилвача Тансел от Добрич

25 г. зад решетките за изнасилвача Тансел от Добрич | StandartNews.com

Добрич. Окръжният съд в Добрич осъди на 25 години затвор Тансел Е. Хасан, който бе признат за виновен в отвличането на 18-годишните Александра Жекова и Йоана Бакърджиева от Добрич, както и в многократното изнасилване на една от тях.

Делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно производство и наложената за отвличанията присъда доживотен затвор бе заменена със затвор за 25 години. Тансел е осъден и за това, че от 8 до 19 февруари е извършил грабежи от двете момичета, както и от друг добричлия, като при това е използвал сила и заплахи.

От едното от похитените момичета е отнел мобилен телефон и сребърен пръстен, а от другата си жертва мобилен телефон и два сребърни пръстена. За грабежите Тансел е осъден на 10 години затвор. Наложена му е присъда от 10 години затвор и за това, че многократно е изнасилил едно от похитените момичета - Александра.

Съдът е решил той да изтърпи най-тежкото от всички наказания – 25 години затвор. Той е осъден да заплати на Александра обезщетение от 20 000 лева, а на Йоана – 10 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай