Събота,

Знакови социалисти шамаросаха Петков и Нинова. Зов за край на съюза

От: СТАНДАРТ -
15808
Знакови социалисти шамаросаха Петков и Нинова. Зов за край на съюза
A
A
A

Безпрецедентният акт на самозабравилия се премиер за масовото експулсиране на десетките представители на Руската Федерация у нас представлява крещящо погазване на изконния национален интерес на Република България за градивни отношения с Русия в добри и в трудни времена! Това заявиха 17 знакови социалисти в специална позиция, разпространена до медиите. Сред тях са Весела Лечева, Калоян Паргов, Михаил Миков, Костадин Паскалев, Велислава Дърева и др.

"С фактическото си съучастие в този изключително безотговорен акт лично Нинова, която като председател ангажира БСП нанася непростимо петно върху честта и достойнството на социалистическата партия - унижение, каквото партията не е понасяла през цялата си над 130-годишна история!", заявяват още социалистите, които са членове на Националния съвет на БСП.

Те призовават ръководството на БСП незабавно да напусне преговорите за съставяне на ново правителство с ПП и ДБ, и повече да не влиза в коалиционни взаимоотношения с тези формации.

Ако и този път ръководството на БСП остане глухо за нашия призив, въпросът за нова, автентична българска левица става неотложен, отсичат социалистите.

Ето какво още гласи позицията на знаковите социалисти:

Всъщност това е само една от редицата прояви на "предателството Нинова" и нейните подгласници, спрямо каузата на поколения български социалисти за България - държава на мира, народовластието и социалната справедливост!

Безочливите лъжи на "лидерката", че "дори един патрон" нямало да се достави на украинската армия бяха многократно и категорично опровергавани от най-отговорни представители на производителите и доставчиците на оръжие, посрещани от Нинова с поредната демонстрация на безпардонна наглост!

Трогателното възхваляване на "забележителните качества" на премиера Петков и безпрекословното прилепване към тандема ПП - ДБ са пълна абдикация от борбата за друг, спасителен за страната път на развитие - този на социалната, националноотговорна и суверенна българска държава.

Така наречените социални постижения, с които се кичи ръководството, не заблуждават никого за истината, че това е циничният начин за властово "напазаруване" на БСП от страна на ПП и спонсорите им, така че партията и левицата да бъдат превърнати безличен подгласник на тяхната национално предателска коалиция!

Призоваваме ръководството на БСП незабавно да напусне преговорите за съставяне на ново правителство с ПП и ДБ, и повече да не влиза в коалиционни взаимоотношения с тези формации.

Ако и този път ръководството на БСП остане глухо за нашия призив, въпросът за нова, автентична българска левица става неотложен.

Светлана Шаренкова

Юрий Асланов

Георги Пирински

Михаил Миков

Костадин Паскалев

Ваня Добрева

Велислава Дърева

Албена Шавел

Ана Пиринска

Велиана Христова

Георги Божинов

Захари Захариев

Валери Жаблянов

Красимир Карамфилов

Димитър Велков

Калоян Паргов

Весела Лечева

София, 29 юни 2022 г.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички