Знакова среща на Стефан Янев с Херо Мустафа

Изразиха общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение

Знакова среща на Стефан Янев с Херо Мустафа | StandartNews.com

Ден, след като американският посланик у нас Херо Мустафа даде знак за България за необходимостта от ефективна борба с корупцията, в Министерски съвет се проведе среща между нея и новия служебен премиер ген. Стефан Янев.

ВИЖ ОЩЕ: Знак от Херо Мустафа за борба с корупцията

Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа обсъдиха въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение.

Премиерът Янев акцентира върху приоритетите на служебния кабинет и възможностите за тяхното ефективно реализиране. По време на разговора министър-председателят и посланикът изразиха общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение.

Срещата между министър-председателя Стефан Янев и посланик Херо Мустафа е ярък знак за укрепването и развитието на българо-американските отношения.

Беше обърнато специално внимание на потенциала за активизиране на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес, включително в сферата на икономиката с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие на бизнеса.

Разговорът засегна теми, свързани с енергийната диверсификация и подготовката за предстоящата регионална среща по Инициативата „Три морета“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай