Сряда,

Знакова среща на Стефан Янев с Херо Мустафа

От: СТАНДАРТ -
129
Знакова среща на Стефан Янев с Херо Мустафа
A
A
A

Ден, след като американският посланик у нас Херо Мустафа даде знак за България за необходимостта от ефективна борба с корупцията, в Министерски съвет се проведе среща между нея и новия служебен премиер ген. Стефан Янев.

ВИЖ ОЩЕ: Знак от Херо Мустафа за борба с корупцията

Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа обсъдиха въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение.

Премиерът Янев акцентира върху приоритетите на служебния кабинет и възможностите за тяхното ефективно реализиране. По време на разговора министър-председателят и посланикът изразиха общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение.

Срещата между министър-председателя Стефан Янев и посланик Херо Мустафа е ярък знак за укрепването и развитието на българо-американските отношения.

Беше обърнато специално внимание на потенциала за активизиране на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес, включително в сферата на икономиката с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие на бизнеса.

Разговорът засегна теми, свързани с енергийната диверсификация и подготовката за предстоящата регионална среща по Инициативата „Три морета“.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички