Зеленски с първи думи от София

Той пристигна у нас малко след 12 часа

Зеленски с първи думи от София | StandartNews.com

Президентът на Украйна с първи думи след кацането в София.

ВИЖ ОЩЕ: Зеленски пристигна в България

Володимир Зеленски е пристигнал в България и ще проведе разговори с министър-председателя Николай Денков и президента Румен Радев.

„Ще проведа задълбочени преговори с премиера Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, правителствени служители, парламентаристи, политици, журналисти. Отбранителна подкрепа, евроатлантическа интеграция на Украйна, среща на НАТО, гаранции за сигурност и прилагане на Формулата на мира“, написа той в Туитър, след като кацна у нас.

 

Sofia. Bulgaria 🇧🇬. I will hold substantial talks with Prime Minister Nikolai Denkov, meet with President Rumen Radev, government officials, parliamentarians, politicians, and journalists. Defense support, 🇺🇦 Euro-Atlantic integration, the @NATO Summit, security guarantees, and…

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 6, 2023

Украинският президент кацна у нас в 12:04 часа. Той пътува от Кишинев с правителствения самолет Ербъс LZ-AOB. 

Полицейското присъствие в центъра на столицата е засилено заради пристигането му. Първата спирка на украинския президент ще е Министерски съвет.  

В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай