Защо вицепремиерът по европейските въпроси на РСМ не дойде в София

Боян Маричич е с положителен тест за коронавирус

Защо вицепремиерът по европейските въпроси на РСМ не дойде в София | StandartNews.com

Вицепремиерът по европейските въпроси на Република Северна Македония Боян Маричич написа в профила си във Фейсбук, че не е част от правителствената делегация, която пристигна на посещение в София.

Причината е положителен тест за коронавирус. Маричич уточни, че няма симптоми, но ще остане под карантина

.За съжаление няма да мога да присъствам на първото заседание на междуправителствената работна група за европейска интеграция и зелена политика, пише Маричич, като допълва, че контактите с колегите му от Северна Македония и България продължават .Подкрепям изцяло процеса на задълбочаване на сътрудничеството на всички равнища и във всички области, както и сближаването на двата народа чрез осезателни резултати от функционирането на работните групи, написа още Маричич.

По думите му с България се открива нова възможност за взаимно общуване и сътрудничество, "от която очакваме напредък в отношенията и преодоляване на различията в интерес на гражданите на двете страни".

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и членове на клабинета му пристигнаха днес на двудневно официално посещение в София по покана на българския си колега Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай