Вторник,

Зарков: Не може Нинова да е вицепремиер, министър и лидер на партия

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС, архив -
Зарков: Не може Нинова да е вицепремиер, министър и лидер на партия
A
A
A

"БСП се държа национално отговорно, подкрепяйки това правителство. Оттук-нататък предизвикателствата са много големи. Правителството трябва да си припомня, че гражданите очакват промяна и тази задача трябва да бъде реализирана бързо с личен пример, със законодателни промени, с казуса "Хемус" - трябва се каже ясно къде са милионите", заяви в интервю за БНР депутатът от БСП Крум Зарков.

Той подчерта, че БСП ще продължава да се опитва да задава непрекъснато дневния ред и допълни, че левицата трябва да внимава "да не отнесе негативите на цялото това участие в управлението".

"Освен персоналните промени, които трябва да се направят в ръководството на БСП, партията трябва да покаже, че ясно може да приоритизира собствената си политика и така да убеди прагматично настроението Кирил Петков и Асен Василев, че не само идеологията, но и прагматизмът показват, че в драматично разделеното ни и бедно общество е необходима не само социална, но и подкрепяща изпадналите слоеве политика... Системата и без крадене е построена така, че концентрира част от богатството на нацията в много малко хора... 1% от най-богатите в България владее до такава степен ресурса на страната, че другите не могат да се нарекат свободни", каза Зарков.

"Не може дълго време Корнелия Нинова да заема едновременно позициите - вицепремиер, министър и лидер на партия. Несъвместимо е един човек да се заеме с тези огромни задачи. Няма такъв човек роден на света. По време на Конгреса на партията на 22 януари трябва да се констатира подадената оставка на Корнелия Нинова и да се отвори процедурата за пряк избор на нов лидер. Би било гротескно да не се приеме оставката на Нинова, тя подаде оставка, както трябваше да го направи, тя отпуши този процес и би трябвало да го доведе до край", обясни социалистът.

Според него един лидер на партия трябва да организира всички хора така, че да могат да реализират плюсовете си и да нямат възможност да нанесат щета със своите минуси. 

"Това е сложен процес, който изисква диалог, а не административно-команден подход. Необходим е силен ляв завой, който да предефинира приоритетите. БСП трябва да влезе ребром в големите въпроси на 21 век", допълни Зарков, който ще се кандидатира за поста лидер на БСП.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички