Заплаха за убийство към Борисов

Заплаха за убийство към Борисов | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е получил заплаха за убийство. Това потвърдиха източници от  Министерски съвет. И уточниха, че там е пристигнало писмо без подател, в което е имало негова снимка с куршум.

Във въпросното писмо имало и заплашителни послания към премиера, написани с изрязани букви от вестници. 

Пликът е иззет от службите и вече е започнала проверка по случая.

"Като спреш поръчки и всеки ден някого уволняваш за проекти, както днес в Агенцията за бежанците, всеки трябва да си поеме кръста. Нито ми е за първи, нито ми е за последен път. Няма да коментирам и призовавам да не обръщате внимание, защото ни най-малко ми е приятно това да се коментира", каза Борисов пред журналисти.

"Малко съм притеснен. Като спреш за 1,7 млрд. поръчки, като всеки ден някой уволняваш някой и нарушаваш интереси. Не ми е за първи, няма и да ми е за последен път. Що се касае за депутата Пеевски, както и с Мартин Димитров, който е казал, че ще си помисли дали иска охрана. Пеевски също първоначално е отказал. За него има сигнал и подхождаме сериозно. Надявам се да няма спекулации, че на единия ден спирам поръчки, а на другия назначавам охрана", каза министър-председателят. 

"Заплахите към политици или бизнесмени са проблем за всяка една държава", заяви Борисов.

"Ако някой си мисли, че ще ме уплаши - сбъркал е", каза премиерът. И припомни как като главен секретар на МВР е извършвал задържания и екстрадиция на престъпници, издирвани от цяла Европа.

"Толкова ми е спокойно, толкова съм уверен в правотата на това, което правим. Всички посланици в Брюксел, дори и тези, с които още не съм се срещал, декларират подкрепа, така че пътят ми е правилен и ще го следваме безусловно. Още от времето, когато съм екстрадирал, задържал като главен секретар едни от най-големите босове на организираната престъпност, съм си поел кръста". "Който е мислел, че сме се уплашили и ще спрем да правим каквото правим, е сгрешил, каза още Борисов. И припомни, че историята помни на Балканите покушения срещу премиери.

"Спомняте си и срещу Алексей Петров атентата - подготвяни или извършени събития от такъв характер безспорно, ако са успешни, трайно дестабилизират всяка една страна. Това да убият депутат или известен бизнесмен е проблем за всяка една държава", каза още Борисов.

"Що се касае до това, което прави правителството - близо 5 млрд. лв. не са отишли в различни посоки - от контрабанда, от обществени поръчки, а сигурно и други, от които някои хора ги е заболяло", допълни още той.

"Когато касае мен, не коментирам", каза Борисов в отговор на настойчиви въпроси от репортери дали се притеснява от получената в МС заплаха за живота му. И допълни, че такива информации са плашещи за близките му и най-вече за дъщеря му. По думите му работата на НСО и службите ще доведе до разкриването на поне още 4-5 убийства "едното от тях са го документирали от 1996-98 година". "Един човек не много читав, но за умрелите или добро или нищо - удушен с жица, след това запален и заровен и хвърлен на влаковата линия да го размаже", даде пример премиерът. "Неколкократно се потвърди, това, което източниците казват - затова и подхождаме сериозно", каза Борисов.

Премиерът заяви, че до края на работния ден от Лондон ще изпратят доклада за разследването на КТБ. "Веднага ще бъде пратен в парламента така, както сме обещали", заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай