Петък,

Зам.-шеф на парламента с остра критика срещу "Възраждане"

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
Зам.-шеф на парламента с остра критика срещу "Възраждане"
A
A
A

"Колегите от "Възраждане" не осъзнават, че действията им предизвикват агресията в обществото. На българина не му е необходимо напрежение, а стабилност", заяви пред НоваНюз заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната''.

Мирослав Иванов допълни, че позицията на "Продължаваме промяната" за зеления сертификат е непроменена.

За него "най-горещите" теми за управляващите в момента са здравната и енергийната кризи. А по отношение на цените на тока припомни, че законодателната власт внесе проект за специална временна комисия.

Според Иванов е необходимо още време, за да се стабилизира ситуацията преди да се мисли за отмяна на мораториума. "Конспиративни са теориите за сериозни противоречия и подводни камъни между коалиционните партньори. Ние спазваме правилата на споразумението", обясни той.

Сред най-важните неща в дневния ред на парламента Мирослав Иванов постави промяната във функциите на КПКОНПИ с цел гарантиране на независимостта и повишаване на ефективността. За тази цел двете й звена ще бъдат разделени.

"Съдия, избран на случаен принцип и независим от главния прокурор, ще извършва проверки за нарушения. Той няма да правораздава през този период. Ще му бъдат присъщи всички функции на редовия прокурор", обясни Иванов. И посочи, че квотата от парламента в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет трябва да се увеличи.

"Следва да има мнозинство. Не е необходимо да е квалифицирано. Темата подлежи на задълбочен експертен дебат", подчерта той.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички