Неделя,

Закриват агенция "Електронно управление"

От: Редакция -
Закриват агенция "Електронно управление"
A
A
A

Държавната агенция "Електронно управления се закрива, а правомощнията на председателя ѝ се прехвърлят към министъра на електронното управление.

Това предвиждат законови изменения, които бяха публикувани за обществено обсъждане.

"В проекта няма други изменения - закрива се ДАЕУ, Министерски съвет урежда оперативното прехвърляне на всичко, а освен правомощията на председателя на ДАЕУ, се добавят и няколко свързани с "информационно общество", които досега бяха в министерството на транспорта. Очаквам да няма спорни моменти в рамките на обсъждането и скоро да внесем законопроекта в Народното събрание", обясни министърът на електронното управление Божидар Божанов в профила си във фейсбук.

"Идеята е това изменение да мине бързо, за да отвори вратата за всичко останало. Паралелно с това готвим първа версия на устройствения правилник на министерството, за да може то да заработи.

Извън тези структуриращи задачи, без които не можем да минем, вече работим и по електронната идентификация, анализа на добрите практики по системна интеграция във връзка с ролята на Информационно обслужване, както и иницииране на срещи и работни групи по повечето от темите, които маркирах в няколко интервюта през декември" посочи Божанов.

"Ще опитам да обяснявам не само "какво правим", но и "как" го правим, защото механиката е важна и хвърлят допълнителна светлина върху процеса и резултатите. Не че за крайния резултат е важно, че сме успели за две седмици да подготвим 10 страници законопроект, за да има министърът правомощия по Закона за електронно управление, но в духа на максимална прозрачност споделям и тази стъпка", коментира още министърът в профила си.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички