Закриват агенция "Електронно управление"

Вече работим по електронната идентификация, съобщи министър Божидар Божанов

Закриват агенция "Електронно управление" | StandartNews.com

Държавната агенция "Електронно управления се закрива, а правомощнията на председателя ѝ се прехвърлят към министъра на електронното управление.

Това предвиждат законови изменения, които бяха публикувани за обществено обсъждане.

"В проекта няма други изменения - закрива се ДАЕУ, Министерски съвет урежда оперативното прехвърляне на всичко, а освен правомощията на председателя на ДАЕУ, се добавят и няколко свързани с "информационно общество", които досега бяха в министерството на транспорта. Очаквам да няма спорни моменти в рамките на обсъждането и скоро да внесем законопроекта в Народното събрание", обясни министърът на електронното управление Божидар Божанов в профила си във фейсбук.

"Идеята е това изменение да мине бързо, за да отвори вратата за всичко останало. Паралелно с това готвим първа версия на устройствения правилник на министерството, за да може то да заработи.

Извън тези структуриращи задачи, без които не можем да минем, вече работим и по електронната идентификация, анализа на добрите практики по системна интеграция във връзка с ролята на Информационно обслужване, както и иницииране на срещи и работни групи по повечето от темите, които маркирах в няколко интервюта през декември" посочи Божанов.

"Ще опитам да обяснявам не само "какво правим", но и "как" го правим, защото механиката е важна и хвърлят допълнителна светлина върху процеса и резултатите. Не че за крайния резултат е важно, че сме успели за две седмици да подготвим 10 страници законопроект, за да има министърът правомощия по Закона за електронно управление, но в духа на максимална прозрачност споделям и тази стъпка", коментира още министърът в профила си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай