Йотова се колебае дали Станишев да води евролистата

Йотова се колебае дали Станишев да води евролистата | StandartNews.com

Велико Търново. Имам колебания дали Сергей Станишев трябва да води листата за евроизборите, призна във Велико Търново евродепутатът от групата на Партията на Тя обясни, че от една страна това щяло да бъде знак.

По думите й е редно този, който оглавява втората по големи политическа сила в Европа, да покаже своята съпричастност към европейската кауза."Това би било чудесно, ако живеехме в една нормална,спокойна политическа ситуация, но вече знам какво се готви през следващите месеци - една неприятна, неприемлива и ненормална предизборна кампания, далеч задминаваща това, на което бяхме свидетели през 2011 година", заяви Илияна Йотова.

По думите на евродепутата ще се направи всичко възможно да се увеличи напрежението в обществото, да няма чуваемост, да се щурмуват институциите, да бъде изместен добрият диалог с безплодно противоборство, да се използва отсъствието на институции като Президентството, които са призвани да бъдат гарант за единението на нацията. В отговор социалистите щели да водят кампания, като на парламентарните избори – във всяка махала и във всяко селце."Ще се опитаме да кажем на хората защо е важно да участват в тези избори и защо този път те са решаващи. Може би това ще са най-драматичните избори от началото на прехода, не защото трябва да имаме различно съотношение на силите в Европа, а защото тук от февруари насам се спекулира с това кой е носител на националното доверие", обясни евродепутатът. Тя увери, че този път ще се мисли разумно и по отношение на листата и по отношение на кампанията.Според евродепутатът не може да се говори за избори 2 в 1, нито за избори през септември. "Всичко обаче зависи от това как ще продължи работата си Правителството", уточни Йотова.От Велико Търново тя започна публичните си отчети за свършеното в европарламента. През следващия програмен период фонд с 4 милиарда евро ще се грижи за бездомниците в страните членки. Той ще бъде разпределян според заявките на страните, за да бъдат хората без покрив нахранени и облечени, каза Илияна Йотова. Около 120 милиона европейци са на прага на социалното изключване и бедността, посочи данни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай