Йордан Цонев разкри кое е дежавю в кабинета "Петков"

Ще ви повярваме, когато видим реални дела, каза зам.-председателят на ДПС

Йордан Цонев разкри кое е дежавю в кабинета "Петков" | StandartNews.com

Днес има усещане за дежавю. Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите за избор на кабинета "Кирил Петков".

„Днес българското Народното събрание е призвано да избере нов състав на Министерски съвет и това е много важен ден не само за НС, но и за България. Защото това е най-дълго подготвяният кабинет - повече от 7 месеца. Ще разкажем по-натам как мина този проект през два избора и се стигна до третия избор, за да се случи това“, това заяви от парламентарната трибуна Цонев.

Той посочи, че на база на това, което слушат от началото на заседанието, преди и след това, а и около оформянето на коалиционното споразумение между четирите партии, те имат усещане за дежавю.

"Лозунгът нулева толерантност към корупцията, пожелавам го да стане, но така започнаха пътя си Бойко Борисов и ГЕРБ", каза Цонев и цитира гръмки обещания на Борисов и Цветан Цветанов от 2009 г. Това дежавю продължава и с това, че това е правено и преди това, няколко от юпитата на царя дойдоха с този лозунг също. ГЕРБ дойде на власт с изключително агресивна медийна кампания, вие също, ще ви повярваме тогава, когато видим реални дела, допълни зам.-председателят на ДПС. Той акцентира върху задкулисието, водено от кръга "Капитал".

Ще ви повярваме, когато видим в медиите от този кръг вие да бъдете разпъвани на кръст така, както всички техни опоненти бяха разпъвани на кръст, посочи Цонев.

И все пак допълни: "Днес, обаче, от ДПС сме добронамерени, защото страната има нужда от това".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай