Взрив! Какво решиха внезапно Борисов и Рашков

Свързано е с делото, заведено от бившия премиер

Взрив! Какво решиха внезапно Борисов и Рашков | StandartNews.com

Делото, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води срещу бившия служебен вътрешен министър, а сега депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Бойко Рашков, вчера е спряно от Софийския градски съд (СГП) по искане на двамата. Това отговориха от съда.

След като двамата са се съгласили на тази стъпка, съдът няма друг избор освен да спре процеса. Адвокатите им, които са се явили в залата, не са обявили мотиви за този ход, което и по закон не са длъжни да направят.

Делото на Борисов срещу Рашков беше заведено още през ноември 2021 г. и за вчера беше насрочено първото му заседание.

Лидерът на ГЕРБ настоява да получи 27 000 лв. обезщетение, а поводът да се почувства засегнат, е че говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала "Хемус", докато беше министър, Рашков каза пред репортерите:

"Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми".

Отделно партия ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лв. В този процес бяха разпитани Делян Добрев и Костадин Ангелов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев от "Демократична България", както и евродепутатът от БСП Елена Йончева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай