Сряда,

„Възраждане“ обещават жестока борба. Кое ги дразни най-много

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
„Възраждане“ обещават жестока борба. Кое ги дразни най-много
A
A
A

Партия "Възраждане" няма да подкрепи коалиционно правителство, защото не вижда ангажираност с темите, които вълнуват нея и обществото, заяви в заяви в интервю за бТВ лидерът Костадин Костадинов.

„Искам да знам защо беше въведена тази мярка и под чужд натиск ли стана това. Зеленият сертификат е вреден, антисоциален и той създава само проблеми в обществото, трябва да бъде отменен. Виждаме, че хората, които са в преговарящия екип от четирите партии, заявяват, че трябва да остане“, обясни Костадинов.

Той отбеляза, че защитават позицията на мнозинството, защото голяма част от хората в България не желаят да се ваксинират и да има зелени сертификати. „Ситуацията с пандемията следва своя собствена логика. Виждаме, че бройката на заразените в официалната статистика не се влияе по никакъв начин нито от затварянията, нито от зелените сертификати“, каза Костадинов. Според него заразените се увеличават през есента, зимата и пролетта, когато са обичайните върхове на респираторните заболявания.

„Ще се борим срещу задължителната ваксинация с всички средства и няма да допуснем това в България“, заяви Костадинов. 

Според него всички заявки, обявени по време на преговорите за формиране на кабинет, са плод на допълнителен държавен дълг от 2 милиарда лева. „Ако ние още от сега заложим увеличаване на доходи на цената на дълг, означава, че всяка година трябва да теглим по 2 милиарда“, обясни той. По думите му има достатъчно средства, заложени в бюджета – най-вече в сферата на администрацията, които могат да бъдат оптимизирани.

„Минималната работна заплата трябва да се вдига регулярно, защото сме безкрайно изостанали от средното европейско ниво. Това, което се предлага е добро, но въпросът е кой ще плати сметката. В тази ситуация можем с преразпределение на средствата в бюджета да допуснем една минимална заплата от 700 лв.“, посочи Костадин Костадинов.

Според него добавката към пенсиите трябва да продължи да се дава. „Това е една безкрайно закъсняла компенсация, това е може би единственото хубаво нещо, което се случи покрай пандемията в България“, каза той.

Костадинов коментира и високите цени на електроенергията. Според него първо трябва да се промени методиката, по която действа българската енергийна борса, защото тя в момента много лесно може да бъде блокирана.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички