Възраждане недоволни от Путин, но искат да плащаме в рубли

Нашето правителство трябва да защити българския национален интерес

Възраждане недоволни от Путин, но искат да плащаме в рубли | StandartNews.com

Страната ни трябва да плаща в рубли за газа. В същото време реакцията на руската страна в случая също не е коректна, коментира депутатът от "Възраждане" Ангел Георгиев пред репортери.

Според Георгиев, който е и заместник-председател на комисията по външна политика в Народното събрание, е нормално, след като западният свят налага санкции и руската страна  да прави същото. Ние сме потърпевши именно заради това, не бива България да бъде ощетявана, заради нечии чужди интереси, смята депутатът.

Нашето правителство трябва да се намеси адекватно и да защити българския национален интерес, за да имаме сигурни и евтини доставки на газ, коментира той.

Очакваме в сряда на извънредното заседание на парламента, една от точките на което е свързана с газа, да чуем същото, което до момента многократно сме чували - че просто така трябвало да се направи, няма значение колко пъти по-скъп газ ще плащаме, обясни Ангел Георгиев, като подчерта, че  ние не сме някаква богата държава, която да може да си позволи да плаща в пъти по-скъп газ.

По оръжейната помощ за Украйна, която също е тема на извънредното заседание в сряда, от ПГ на "Възраждане" ще гласуват "против". Позицията ни от самото начало е да не се намесваме в нито една чужда война, затова сме против доставката на военна помощ, обясни депутатът. Според него евентуален ремонт на украинско оръжие също не е от български национален интерес, защото ни въвлича в една чужда война.

Ангел Георгиев участва в протест в София, организиран от партията, във връзка с казус с българско бебе в Париж, нашумял през последните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай