Възможно ли е! Ето тайният план на Борисов

Разкри го виден политолог

Възможно ли е! Ето тайният план на Борисов | StandartNews.com

Най-вероятно това, че Корнелия Нинова и Бойко Борисов ще седнат на една маса, няма да доведе до правителство. Но е знак, че БСП си намери мястото, така да се каже. Това мнение изрази пред NOVA политологът Първан Симеонов, коментирайки предстоящата лидерска среща, на която Бойко Борисов потвърди, че ще присъства.

По думите му хората в България напоследък се делят на ново и старо поколение. „От ориентирани към Запада, малцина базирани главно в София и по-големите градове, прогресивно-либерални хора. И на не толкова ориентирани към Запада, застаряващо общество, по-консервативни хора.

БСП какво правеше при прогресистите? Тя, ако беше прогресивна левица – тя щеше да е там. Но тя не е. Тя е консервативна формация. Тя се връща към себе си. Хартиената бюлетина е нещо, което младото поколение не би разбрало, защото търси дигитални неща”.

Според Симеонов Бойко Борисов се надява на още нещо. „Спомнете си онези времена, в които той беше центърът, и всички се бореха за любовта му. Той сега какво ли си казва: „Ето, сега и Нинова ме иска, и Христо Иванов ме иска”. Но това ще е погрешно. Според мен Борисов надценява влиянието си”, подчерта политологът.

И допълни: „Това, че някои партии дадоха заявка, че няма да отидат на лидерската среща, дава възможност на БСП да каже „Нека все пак да се видим”. И така да избутат изборите да не са примерно на 26 март, а на 2 април.

Преди няколко дни казах, че изборите вече са сезонно явление. Предният път БСП държа мандата, за да излезем от лятото. Сега го държи, за да излезем от зимата”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай