Въздушна атака на Радев, огън по оръжието за Украйна

Мисията на професионалните военни е именно да съхраняват мира с цената на живота си

Въздушна атака на Радев, огън по оръжието за Украйна | StandartNews.com

В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни днес е да не допускаме тя да се разраства. Точно тук трябва да го направим с професионализъм в името на сигурността. С ясното осъзнаване и много трезва преценка за опустошителния потенциал на войната, който политици и демагози пренебрегват в името на партиен или користен интерес, заяви президентът Румен Радев в нова лаконична и деликатна атака към българските политици, които желаят страната ни да окаже военна помощ на Украйна.

По думите на държавния глава много от тях никога не са рискували живота си, но „с охота излагат на риск живота на другите“.

„Мисията на професионалните военни е именно да съхраняват този мир с цената на живота си, тъй като тези хора залагат на карта мира на обществата“, заяви Радев.

Президентът проведе демонстрационен полет на изтребител "Юрофайтър" в Испания при посещение в Логистичен център за въоръжение и проучване край Мадрид.

Радев заяви, че е признателен на испанските колеги за "уникалната възможност да лети на един от най-съвременните изтребители в света". Благодари на испанските авиатори и техници, които заедно с български летци се грижеха за сигурността на небето на България.

Обединеният център за въздушни операции Торехон е част от командната структура на НАТО. Основната мисия на центъра е да планира, ръководи, анализира и докладва за операции по охрана на въздушното пространство в мирно време. През февруари Испания изпрати у нас 4 свои изтребители "Юрофайтър" за изпълнение на мисии по съвместна охрана на българското небе.

В рамките на визитата си Радев ще посети централата на футболния клуб "Реал Мадрид" на стадион "Сантяго Бернабеу" и ще се срещне с Флорентино Перес – президент на кралския клуб, отборът с най-много титли в историята на Шампионската лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай