Вучич заговори за катастрофа, идваща от България

Трябва да ни питат, ако искат да спират руския газ, каза президентът на Сърбия

Вучич заговори за катастрофа, идваща от България | StandartNews.com

Би било катастрофа за Сърбия, ако България спре транзита на руски газ.

Това заяви президентът на западната ни съседка Александър Вучич, като изрази притеснението си от призив страната ни да спре да транзитира газ ако получава сумите по него в рубли. 

„Новината от България ме удари като гръм от ясно небе. Има обективен проблем. В Русия нямат пари - като им вземеш 300 милиарда в злато, всичките долари и пари в брой и ги принудиш да фалират, как ще платят в долари? А в същото време чуваме, че ще спрят газта ако се плаща в рубли. Смятам, че някой трябва да ни пита нещо“, посочи Вучич.

Призивите са цитирани от руската информационна агенция ТАСС, която посочва, че Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията е казал, че България трябва да спре с транзита на природен газ ако получаваме плащанията за това в рубли на фона на международните санкции срещу Москва.

В последното си интервю пред БНР от петък обаче Владимиров пред БНР не посочва такава мярка. По думите му, общественото радио плащанията в рубли биха могли да предизвикат сътресение за "Булгартрансгаз", който е инвестирал 2 млрд. лв. в проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай