Волен на тайна среща с руски националисти

Волен на тайна среща с руски националисти | StandartNews.com

Лидери на крайнодесни формации от цяла Европа са се срещнали тайно във Виена миналата събота. Това твърди швейцарският вестник "Тагес Анцайгер". Според източници на изданието България е била представена от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който не се е появявал публично след изборите на 25 май т.г.

Домакин на тайното събитие е бил руският олигарх Константин Малофеев, подозиран, че финансира бунтовниците в Източна Украйна. Сред почетните гости е бил и главният идеолог на евразийското движение и съосновател на Националболшевишката партия Александър Дугин. В обръщение по телевизия през април той предложи "Европа да стане руски протекторат по мирен път и по този начин да бъде защитена от еднополовите бракове, Pussy Riot и от самата нея. Нас ни поддържа проруската пета колона в Европа". "Тагес Анцайгер" твърди, че официалната тема на сбирката е била 200-годишнината от Виенския конгрес, на който се създава т.нар.

Свещен съюз, а континентът преживява "век на относително спокойствие и геополитическо равновесие". "Но на събирането повече се е говорило за бъдещето, а не за историята", коментира авторитетното швейцарско издание. Сред останалите гости са били племенницата на лидерката на френския "Национален фронт" Марин льо Пен - Марион, испанският принц Сикс-Хенрих Бурбон Пармски, един от лидерите на карлисткото движение, лидерът на "Австрийската партия на свободата" Хайнц Кристиян Щрахе, заместникът му Йохан Херцог. По данни на изданието е имало представители и на крайнодесни от Грузия и Хърватия. Според "Тагес Анцайгер" участниците поели ангажимент да пазят разговорите си в тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай