Волен Сидеров съди Радан Кънев за 15 000 лв.

Радан Кънев заявява, че съдебният иск е напълно неоснователен

Волен Сидеров съди Радан Кънев за 15 000 лв. | StandartNews.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров съди евродепутата от "Демократична България" Радан Кънев за обида и клевета. Това съобщи лично бившият лидер на ДСБ в профила си във Фейсбук.

Ето какво написа Кънев, който е адвокат по професия, в социалната мрежа:

"На връщане от отпуск, с изненада получих искова молба от г-н Волен Сидеров, който ме съди за 15 000 лева. Поводът е, че съм реагирал на неговото изказване, че в средата на 19 век "няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо". И в реакцията си съм отбелязал - съвсем вярно, впрочем - че "никое хюмне, мекере, ибрикчия или предател" не е обиждал така българите. Прилагам отговора на исковата молба, който изпращам до Софийски районен съд".

Кънев заявява, че съдебният иск е напълно неоснователен, а описаната фактическа обстановка - "непълна, погрешна и превратно представена". Но признава, че е бил афектиран от "недопустимото и противобългарско изявление на водещ управляващ политик", затова си е позволил да използва необичайно остър и груб език.

 

 

Факсимиле: Официален профил във Фейсбук на Радан Кънев

Под публикацията бившият военен министър от Реформаторския блок Николай Ненчев, когото Кънев защитава по делата срещу него, е коментирал по повод Сидеров: "Не си само ти, и аз съм обвинен, че съм го нарекъл национален предател".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай