Вторник,

Влизаме ли в клуба на богатите? Голям началник съветва Петков

От: Рачо Рачев, сн. МС -
529
Влизаме ли в клуба на богатите? Голям началник съветва Петков
A
A
A

Българската страна очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), за да работи активно по нея, обяви премиерът Кирил Петков в рамките на срещата си в Делфи с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман.

Премиерът, цитиран от правителствената пресслужба, изрази надежда да има позитивен напредък по темата още в рамките на следващите няколко месеца. Петков изтъкна, че България цени високо взетото през януари решение на ОИСР да стартира разговори с нашата страна за присъединяване и специално благодари на Матиас Корман за активната му и последователна позиция в полза на това решение.

Министър-председателят покани генералния секретар на ОИСР да посети България в най-скоро време и в повече детайли да бъдат обсъдени следващите стъпки, които страната ни предстои да направи по пътя си към членство в организацията.

Премиерът Петков посочи, че задълбочаването на сътрудничеството на България с ОИСР е от съществена полза както за провеждането на редица ключови реформи в нашата страна, така и за укрепването на регионалния и глобалния обхват на самата организация.

Българският министър председател е на мнение, че страната ни споделя ценностите на ОИСР и подкрепя тяхното популяризиране, а в настоящия момент е по-важно от всякога да има общност от държави, обединени от такива споделени ценности.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички