Вигенин с горещ коментар за разнобоя между Радев и Петков

Продължаваме промяната се еманципира от президента, смята зам.-шефът на НС

Вигенин с горещ коментар за разнобоя между Радев и Петков | StandartNews.com

„По време на изборите „Продължаваме промяната“ и президента си бяха полезни и си подаваха топката, но към днешна всяка институция си е стъпила в правомощията. Има едно еманципиране на „Продължаваме промяната“, което е неизбежно, защото по Конституция изпълнителната власт има повече правомощия“.

Това заяви зам.-председателят на парламента Кристиян Вигенин от БСП в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Слуховете за нова лява партия под крилото на президента Радев са просто спекулации. Вероятно част от хората, чувстващи се леви по някакъв начин, виждат пространство, в което да се инсталира нов проект. Аз такова пространство не виждам, но в крайна сметка всеки може да опита“, посочи Вигенин във връзка със заявените амбиции на Мая Манолова за създаване на нова лява формация.

„Струва ми се, че проект, оглавен или иницииран от Мая Манолова, няма особена перспектива. Това го показаха и последните избори. Не очаквам обаче президентът да се занимава с партийно строителство особено сега“, коментира Вигенин.

Според него позицията на страната ни по конфликта между НАТО и Русия за Украйна трябва да е умерена.

„Възможността за ескалация и пълномащабен военен конфликт между Украйна и Русия е близка до нулата. Най-вероятно ще има някакви провокации и то не от официалните военни формирования. Дори украинските власти през последните дни говорят с умерен тон“, прогнозира Вигенин.

Според него въпросът е защо се нагнетява напрежението в международното пространство, а действията на правителството се основават „на реалните факти, а не на медийните истерии“.

„Министерски съвет, премиерът и министър на отбраната действат спокойно и уверено, което дава известна сигурност на българските граждани. На фона на всички кризи, сега не бива да се създават притеснения за нещо, което няма дори да се случи", смята Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай