Вадят храните и горите от земеделието, къде ги пращат

Новият аграрен министър представи екипа си

Вадят храните и горите от земеделието, къде ги пращат | StandartNews.com

От състава на Министерството на земеделието излизат Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ и Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ i Изпълнителната агенция "Сертификационен одит на средствата от Европейските земеделски фондове", отговорна за верността на финансовите отчети и изградената система за контрол в Разплащателната агенция на България.

Това обяви министърът на земеделието Иван Иванов. Сертифициращата агенция ще бъде "под шапката" на Министерството на финансите, а до шест месеца БАБХ и ИАГ ще преминат под ръководството на Министерския съвет.

Днес министър Иванов представи и новия си екип от четирима заместници. Стефан Бурджев е ресорен зам.-министър по животновъдство, поземлена реформа, държавни помощи, морско дело и рибарство, Изпълнителна агенция по лозата и виното, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Момчил Неков ще отговаря за Стратегическия план и евроинтеграцията, Програмата за развитие на селските райони, пазарните мерки, агрохранителните вериги.

Иван Христанов ще има за ресор растениевъдството, биологичното производство, директните плащания, борбата с градушките, а Атанас Добрев -горите.

Тодор Байчев е парламентарен секретар. Съкратените преди Коледа пенсионери във ведомството ще бъдат поканени на работа след анализ в кои дирекции и служби има нужда от експерти, но на граждански договор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай