Управляващите погнаха Костадинов, ще го гонят до дупка

Лидерът на "Възраждане" обяви, че Украйна му е забранила да влиза в страната 10 години

Управляващите погнаха Костадинов, ще го гонят до дупка | StandartNews.com

Депутати от „Продължаваме Промяната“ (ПП) поискаха информация от службите защо български депутат е с черен печат и има ли рискове за националната сигурност. Декларацията от името на парламентарната група беше прочетена от Росен Костурков от трибуната на Народното събрание (НС). Ако в НС има хора, които прокарват интереси на чужда държава, то смятаме, че това е истинска заплаха за България, заяви народният представител, цитиран от БТА.

Преди два дни, след завръщането си от украинския град Болград, лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че Украйна му е сложила черен печат и му е забранила да влиза в страната в следващите 10 години.

Костурков отбеляза, че с особена тревога следят новините в последните дни за случващото се в Украйна. „С още по-голяма тревога разбрахме новината, че български депутат е бил задържан, екстрадиран и с черен печат в паспорта си за десет години. Не ни е известно в историята на НС да е имало друг такъв случай, в който народен представител да получи черен печат, т.е. забрана за пребиваване в свободна и демократична държава", каза Костурков.

От ПП биха искали да се изясни с каква информация разполагат българските служби относно този народен представител и на база на какви съмнения службите от Украйна са стигнали до това крайно решение. "Има ли рискове за националната сигурност, ако български депутат с имунитет и достъп до секретна информация е обект на подобни враждебни действия от друга държава? Какво правят ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване", военното разузнаване и МВР и дали информацията, с която разполагат, е по-всеобхватна от изнесената в публичното пространство?", питат още от политическата сила. Ще зададем тези въпроси и бихме призовали ръководителите на тези служби да информират НС в най-спешен порядък, каза Росен Костурков.

България не е във война, но водените в непосредствена близост до нашите граници военни действия ни карат да вярваме, че българските граждани заслужават всички отговори за рисковете към националната сигурност, допълни депутатът от управляващата партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай