Четвъртък,

Украинци не ни вярват: Снишихте се, не може да се разчита на вас

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
3549
Украинци не ни вярват: Снишихте се, не може да се разчита на вас
A
A
A

Русия обяви изтеглянето на огромни свои части от границата с Украйна, но Западът изрази съмнения и поиска доказателства за тази стъпка на Москва. Все още има съмнения в намерението на президента Владимир Путин да се придържа към дипломатическо разрешаване на кризата.

Обявяването от руска страна, че се оттеглят войските й, е пореден хибриден ход. През 2014 г. Русия първо твърдеше, че не воюва в Украйна, а по-късно сама призна, че там се водят военни действия, припомни пред Нова телевизия Олена Коцева (на снимката) от Сдружение на украинските организации в България.

„Русия не изпълнява Минските спогодби откакто те са били подписани. Това, че руската Дума призова Путин да признае Донецка и Луганска народни републики, много ми прилича на случилото се с Крим”, смята Олена Коцева.

Тя сподели, че след вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев не възлага големи надежди на днешната среща между военните министри на страните-членки на НАТО.

„Какво може да направи един български батальон”, попита риторично Олена Коцева. По думите й сега България показва лицето си като партньор в НАТО, а позицията й е толкова снишена, че изглежда сякаш на нея не може да се разчита.

Журналистът Чавдар Стефанов счита, че липсва доверие към външната политика на Русия в световен мащаб. „Бих се съгласил с един мой руски колега, който определи сегашния период на управление на президента Владимир Путин като период на мракобесническа политика – с дрънкане на оръжие и ходене по острието на ножа”, каза Стефанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички