Украинци не ни вярват: Снишихте се, не може да се разчита на вас

Обявяването от руска страна, че се оттеглят войските й край Украйна, е пореден хибриден ход

Украинци не ни вярват: Снишихте се, не може да се разчита на вас | StandartNews.com

Русия обяви изтеглянето на огромни свои части от границата с Украйна, но Западът изрази съмнения и поиска доказателства за тази стъпка на Москва. Все още има съмнения в намерението на президента Владимир Путин да се придържа към дипломатическо разрешаване на кризата.

Обявяването от руска страна, че се оттеглят войските й, е пореден хибриден ход. През 2014 г. Русия първо твърдеше, че не воюва в Украйна, а по-късно сама призна, че там се водят военни действия, припомни пред Нова телевизия Олена Коцева (на снимката) от Сдружение на украинските организации в България.

„Русия не изпълнява Минските спогодби откакто те са били подписани. Това, че руската Дума призова Путин да признае Донецка и Луганска народни републики, много ми прилича на случилото се с Крим”, смята Олена Коцева.

Тя сподели, че след вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев не възлага големи надежди на днешната среща между военните министри на страните-членки на НАТО.

„Какво може да направи един български батальон”, попита риторично Олена Коцева. По думите й сега България показва лицето си като партньор в НАТО, а позицията й е толкова снишена, че изглежда сякаш на нея не може да се разчита.

Журналистът Чавдар Стефанов счита, че липсва доверие към външната политика на Русия в световен мащаб. „Бих се съгласил с един мой руски колега, който определи сегашния период на управление на президента Владимир Путин като период на мракобесническа политика – с дрънкане на оръжие и ходене по острието на ножа”, каза Стефанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай