Цветанов с доверие към всички, които подкрепят правителството

Цветанов с доверие към всички, които подкрепят правителството | StandartNews.com

Отказа да се разпознае в инициалите Ц.Ц. от изчезналите тефтери

София. Имам кредит на доверие към всички, които подкрепят правителството. Това заяви Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и председател на парламентарната група на ГЕРБ пред бТВ.

Относно назначението на Орхан Исмаилов от Реформаторския блок за заместник-министър на отбраната, Цветанов обясни, че ГЕРБ ще води разговори с Патриотичния фронт по повод възможното оттегляне на подкрепата към кабинета „Борисов". Вниманието обаче трябва да се фокусира върху разговора, който трябва да се води между Реформаторския блок и Патриотичния фронт, за да бъдат изчиствани подобни недоразумения, каза още той.

Според Цветан Цветанов е нормално партиите, подкрепящи правителството, да се стараят да запазят своята идентичност и профила на електората си, но това не би трябвало да се отразява на стабилността на правителството и управлението.

„Водим конструктивен диалог и търсим консенсус, свързан с управлението на страната. Убеден съм, че системата и механизмът ще работи много по-добре, когато мине малко време, за да може да улегне конструкцията. Имам кредит на доверие към всички, които в момента подкрепят правителството, защото всеки един от нас осъзна важността, че трябва да преодолеем противоречията и да се обединим около успешен управленски мандат", заяви Цветанов.

Най-добрият вариант за главен секретар на МВР е човек, който има профила на Калин Георгиев, смята той.

Той обаче уточни, че думите му не означават завръщането на Георгиев на поста, който вероятно и не би приел подобна покана, защото бил обиден от начина, по който се раздели поста.

Той обясни, че настоящият вътрешен министър Веселин Вучков е предложение на парламентарната група на ГЕРБ и лично на премиера Бойко Борисов.

В отговор на въпрос за взиманите от пътни полицаи подкупи от шофьори с нарушения, Цветанов посочи, че никой не е в състояние да изкорени корупцията, но важното е да имаш политическа воля да се бориш с нея.

Цветанов отказа да се разпознае в инициалите Ц.Ц. от изчезналите тефтери на експредседателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Зам.-председателят на ГЕРБ, който не се свенеше да носи ръкавели със собствените си инициали, отрече категорично неговото име да стои зад буквите Ц.Ц. в конфигурацията И.Ф.–>Ц.Ц.-> Б.Б., която според прокуратурата разкрива търговия с влияние при предишното управление на ГЕРБ и първия мандат на премиера Бойко Борисов.

Цветанов не изрази никакво възмущение от странното изчезване на тефтерите от колата на вещо лице дни след началото на втория мандат на ГЕРБ. „Тефтерчето беше единствено с цел дискредитиране на президента и удар на ГЕРБ. ЦЦ не е Цветан Цветанов, ББ не знам кой е. Попитайте който разследва и съхранява тефтера. Не се разпознавам. С Филип Златанов не съм разговарял по телефон, срещал съм го най-много два-три пъти", коментира Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай