Цветанов призова за усилия за съставяне на стабилно управление

Цветанов призова за усилия за съставяне на стабилно управление | StandartNews.com

София. След проведените вчера преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок и постигане на консенсус относно структурата на бъдещия кабинет и Министерски съвет, трябва да бъдат положени усилия за съставяне на едно стабилно управление. Към това призова заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

Всеки от депутатите, който гласува подкрепа за бъдещия кабинет, ще има своята отговорност, защото днес, повече от всякога, България се нуждае от стабилно правителство, допълни той.

„Това, което беше постигнато между Реформаторския блок и ГЕРБ, е едно стабилно ядро, което да формира съответната подкрепа за бъдещия кабинет. Повече са общите неща, които могат да ни обединят. Правим всичко възможно, за да се постигне политически консенсус", заяви Цветанов.

По повод оттеглянето на подкрепата на Патриотичният фронт от бъдещото правителство, Цветанов заяви: „Всеки има своите права да отстоява своите принципни позиции".

Междувременно днес Софийски апелативен съд ще заседава по едно от делата срещу Цветанов. Той ще се изправи пред магистратите по обвинение за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР, в полза на бившия директор на РЗБОП Велико Търново.

Цветанов беше оправдан по делото на първа инстанция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай