Цветанов: Политическата криза обрича бизнеса

Цветанов: Политическата криза обрича бизнеса | StandartNews.com

Враца. Ако има нестабилност и политическа криза в България, това означава, че обричаме на неусвояване средствата за новия финансов програмен период. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов във Враца.

Той уточни, че тези средства са в размер на 32 млрд. лв. Те трябва да бъдат усвоени от българските общини и региони. Бизнесът във Враца предложи да има по-голям диалог със средните училища, каза Цветанов след среща с неговите представители. „Има предприятия, които в момента не могат да си намерят работници, а знаете колко сериозен е проблемът с безработицата. А когато има възможност да се назначи някого, реално се оказва, че не отговаря на изискванията. Затова са изключително важни програмите за преквалификация - те дават възможност да се гради потенциал, които да бъде използван в производството", каза той.


Цветанов разкритикува забавянето на проекта за водния цикъл на Враца, който е за над 130 млн. лв. и даде за пример Бяла Слатина, където кметът е от ГЕРБ и проектът за водния цикъл започва на 22 април. Той е на стойност 22 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай