Цветанов не проумява защо е бил подслушван

Цветанов не проумява защо е бил подслушван | StandartNews.com

София. Бившият вътрешен министър не проумява, защо той е бил подслушван, както стана известно от адвоката му в четвъртък. Той обаче посочи, че СРС-та са били прилагани и на други хора.

„В случая е намерен формален повод за прилагане на тези средства, за да може да се контролира опозицията, да се знае какво си говорим на национално и международно ниво", заяви Цветанов пред Нова телевизия.

"Делото по което излезе писмото е от началото на 2012 г. е заради уволнение на служител и платено обезщетение, което се полага по закон. Заповедите за отнемане на допуск са в правата на началника на отдел "Човешки ресурси". Защо са подслушвали мен, това не проумявам", каза още депутатът от ГЕРБ.

Той коментира и обвиненията, че докато е бил министър е имало много показни акции, за някои от които дори не е имало основание, а 200 са напълно незаконни.

"Аз не мога да си представя, че основната цел на новото министерство е да провери всички операции, проведени от мен и моя екип. Как да бъдат проверени всички 1300 операции, които сме провели?", коментира Цветанов.

"Всяка една от областните дирекции има пълна свобода какво да прави", допълни той по повод обвиненията към него, че е контролирал работата на всички в министерството.

„В случая е намерен формален повод, за да може да се контролира опозицията, да се знае какво си говорим на национално и международно ниво", заяви Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай