Цветанов и Станишев се хванаха за бръмбарите

Напускам политиката, ако докажат, че съм ги използвал, заяви бившият вицепремиер

Цветанов и Станишев се хванаха за бръмбарите | StandartNews.com

София. Първа предизборна битка очи в очи между водещи фигури на ГЕРБ и БСП. Сергей Станишев и Цветан Цветанов  кръстосаха шпаги за "бръмбарите" в национален ефир.

"Ако се докаже, че съм разпореждал незаконно използване на СРС, ще изляза от политиката и ще се извиня на всички български граждани". Това заяви бившият шеф на МВР Цветан Цветанов пред бТВ. Повод за неговите думи станаха обвиненията на Сергей Станишев за нерегламентирано подслушване на политици. Лидерът на БСП беше поканен в сутрешния блок. Цветанов пък стана неочакван гост в студиото.

МВР не било плод-зеленчук

След като чу обвиненията, той седна на стола до Станишев и обясни, че използването на СРС става с много ясен нормативен регламент. Никога министър на МВР не е давал такива разпореждания. При подобни твърдения трябва да се заявяват много ясно какви са обвиненията, а не да се използва непроверена информация, допълни бившият вицепремиер. Той обясни, че МВР не е плод-зеленчук и всичко се регистрира. Способите и методите, които се прилагат в оперативната работа, са класифицирана информация, отговори Цветанов на въпрос дали има автомобил, оборудван за подслушване.

БСП с дежурен по интервюта

Станишев заяви, че няма да влиза в пряк диалог с него, защото прокуратурата трябва да си каже думата по казуса. "Ако не е вярно, разбира се ще се извиня", коментира соцлидерът. Той поиска друг пък, когато гостите на телевизионното студио атакуват БСП, представители на партията да имат също правото като Цветанов-  да влизат в студиото и да отговарят или – да се намесват в чуждите интервюта.

Станишев бе категоричен, че ако трябва, дори ще сложат дежурен от соцръководството, който да има готовност да се включва в телевизионните интервюта, ако водещите му дадат същите възможности като тези на заместник-председателя на ГЕРБ.

ЕДНО КЪМ ЕДНО

Цари усещане за полицейщина

Сергей Станишев

Господин Цветанов обяви от трибуната на Народното събрание едни СРС-та, обвини едни лекари от Горна Оряховица, че са убийци, съсипа им живота. Изобщо не е тайна, че в България цари едно дълбоко усещане за тотална полицейщина. Преди няколко седмица аз отправих едно запитване към новия министър на вътрешните работи госпожа Първанова подслушвани ли са, проследявани ли са кореспонденции и разговори на лидери на протестиращите. Знаете ли какво получих като отговор? Мълчание.

Случилото се пиар

Цветан Цветанов

Като председател на европейските социалисти искам да заявите, защото аз съм убеден, знам какво съм правил, за разлика от вас, когато вие бяхте министър-председател, изнесохте документи с гриф „секретно”.

За първи път в 41-то Народно събрание се въведе парламентарен контрол на службата СДОТО. Случилото се е пиар преди изборите, и е част от политическата и предизборната кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай