Цветанов проговори! Къде са се срещали Борисов и Божков

Бившият втори в ГЕРБ разкри какви са отношения му с експремиера

Цветанов проговори! Къде са се срещали Борисов и Божков | StandartNews.com

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, днес лидер на собствена партия – Републиканци за България, проговори за отношенията между Бойко Борисов и Васил Божков.

Борисов и Божков имаха комуникация през предишните години. Виждал съм Божков, когато бях заместник-кмет на София да излиза от кабинета на Борисов, в Министерски съвет съм го виждал да излиза от кабинета на Борисов, както и да излиза от резиденцията в Банкя, след среща с Борисов. Но какво са си говорили, какви са били темите, аз не съм бил информиран, защото след това не е имало никакви последващи действия, каза Цветанов в интервю за бТВ. Аз лично не съм бил свидетел на рекет от страна на ГЕРБ и по-конкретно от Борисов спрямо Божков, категоричен бе Цветанов.

За мен остава загадка как така пиарката на ГЕРБ е имала ежеседмични или ежемесечни срещи с Божков, след като от времето, когато бях зам.-кмет на София до излизането си от ГЕРБ аз никога не съм посещавал офиса на Васил Божков. Не е имало такава необходимост. В моите задължения няма такова изискване. Това е загадка, на която трябва да се дадат отговори, каза още Цветанов.

Той посочи, че по време на задържането на бившия премиер не е била използвана прекомерна сила, но обясни, че за да бъде извършен подобен публичен арест, са необходими сериозни доказателства и координация с прокуратурата.

Арестът на Борисов беше грешка на МВР, тъй като трябва да имаш солидни доказателства за подобен арест и да имаш комуникация с прокуратурата, коментира той.

Цветанов бе категоричен, че трябва да има ревизия на кабинета "Борисов" 3, но отново подчерта, че за тази цел са нужни конкретни доказателства.

В момента отношенията ни с Борисов са никакви. Не се чуваме, не комуникираме, всеки си върви по собствения път. Не му се обадих след ареста, каза още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай