Цветанов пое към избори: Мерките са неадекватни

Откри лъскав офис под тепетата

Цветанов пое към избори: Мерките са неадекватни | StandartNews.com

Предизборните обиколки на Цветан Цветанов започнаха. Турът му тръгна от Пловдив.  Мерките, които взема правителството за борба с коронавируса след март, в последните 7-8 месеца, са неадекватни и доведоха здравната система до колапс. Трябваше всички ведомствени болници да бъдат преобразувани за COVID и средствата да се насочат към тях, заяви под тепетата бившият втори в ГЕРБ и председател на партия "Републиканци за България" Цветан Цветанов. Според него спирането на плановите операции поставя в риск здравето на много българи.

Цветанов бе в Пловдив заедно със заместника си Павел Вълнев за откриването на офис на партията си. Той обяви, че структурите били покрили вече над 85 процента от страната. До месец-два щели да бъдат избрани техните ръководства. За Пловдив област координатор е бившият зам.-областен управител Георги Пилев, а за града - доц. Христо Димитров от ПУ "Паисий Хилендарски". Малко преди началото на официалното събитие, група хора, представящи се за "граждани на България" внесоха напрежение и искаха да нахлуят при Цветанов, за да му задават неудобни въпроси. Те бяха учтиво помолени да напуснат, но провокации те продължиха. Наложи се да бъде извикана полиция, която да укроти групичката. Тя издаде предупреждения, съобщи „Марица”.

Парите, които в момента харчи кабинетът, не дават икономически ефект за запазване на малкия и средния бизнес у нас, каза още Цветанов. "До края на т.г. ще бъдат изразходвани 5, 2 млрд. лева, още толкова догодина. Така за 2 г. ще се похарчат 10 млрд. лв. Представете си какво наследство ще има следващото правителство", попита лидерът на Републиканците.

Според Цветанов в по-малките общини имало натиск върху различно мислещите. И даде за пример Гурково, където местната власт убивала бизнеса.

На откриването на лъскавия офис на Републиканците в Пловдив бяха бившият кмет на община Първомай Ангел Папазов и ексдиректорът на Пътното управление под тепетата Петър Попов. Дрескодът бе син. На входа млади момичета раздаваха сини маски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай