Цветанов каза какво разкрива скандалния запис

Грешката на ДБ не е съществена, но ГЕРБ веднага се възползваха, изтъкна той

Цветанов каза какво разкрива скандалния запис | StandartNews.com

"Страната остава да върви по пътя на политическа турбулентност, което няма да покрие очакванията на хората. Политическите формации консолидират твърдите си ядра, за да могат да разчитат на успех в предсрочни избори. През последните години легитимността на българските институции ерозираше и това води до отблъскване на избирателите. Това означава, че малцинството от избирателите, които отидат да гласуват, ще определят бъдещето на мнозинството българи, които не искат да гласуват".

Това каза пред БНР лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Според него изтеклият запис на стрийма от заседанието на ДБ "смущаващо е показал как се водят реално политическите дебати, а през цялото време оставахме с усещането, че се водят дебати за управленски програма и приоритети".

"Видяхме начин на отношение към политическите опоненти. Оказва се, че борбата срещу корупцията не е водеща, защото виждаме обвинения, че някой принадлежи към определени икономически кръгове, че корупцията продължава да е основен проблем пред сегашното управление".

В предаването "Политически НЕкоректно" Цветанов допълни, че единственият полезен ход за ГЕРБ са предсрочни избори.

"Грешката на ДБ не е съществена, но ГЕРБ веднага се възползваха. За тях интересът от предсрочни избори ще засили интереса към местните след година. Иначе ще имат сериозен проблем заради изолацията, в която са изпаднали... ГЕРБ не са се променили, загубата на гласове показва това, явно партията има нещо, от което се нуждае. Само един човек ще определя правилата на играта".

По думите му в бъдеща предизборна кампания ще доминира популизмът, а това ще отврати хората и ще се играе с твърдите ядра на системните партии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай