Петък,

Трите точки. Защо ГЕРБ няма да гласуват за новия кабинет?

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
Трите точки. Защо ГЕРБ няма да гласуват за новия кабинет?
A
A
A

ГЕРБ няма да подкрепи решенията, по които утре трябва да гласува парламентът на свиканото извънредно заседание, за да потвърди избора на новото правителство на България. "По отношение на обявяването на новия министерски съвет – проектът утре ще бъде разгледан, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласува против”, обяви пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя обясни и защо от партията, която сега са в опозиция, са решили да гласуват по този начин. „На първо място смятаме, че не е възможно да подкрепим кандидат за министър-председател, който съзнателно е нарушил Конституцията, в която ще се закълне утре, при условие, че бъде избран”, обясни Атанасова и добави, че едва ли е имало вариант, при който ГЕРБ би подкрепил проектокабинета на Петков.

„Твърде противоречиви заявления имаше. Едно споразумение, в което категорично липсват дати за изпълнение на ангажиментите, под който са сложили подписи лидерите на четирите партии. За нас този кабинет е политически Франкенщайн. В него има твърде много хора със спорна политическа биография. Вие споменахте името на Бойко Рашков. Този човек е бил комунистически кандидат за главен прокурор. Слава Богу, че президентът Стоянов тогава не е подписал указа. Този човек през последните 7 месеца ползваше МВР за пиар акции”, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според нея изказването на Рашков, че разследването на „Хемус” ще доведе до промени в някои парламентарни групи, е недопустимо за кандидат за вътрешен министър. „Най-малкото, защото той не е последна инстанция. Има български съд и прокуратура. Бойко Рашков не може да казва коя парламентарна група ще се увеличи или ще намалее”, добави Атанасова.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички