Понеделник,

Транспортният министър закова предишните. Папки в прокуратурата

От: СТАНДАРТ -
4534
Транспортният министър закова предишните. Папки в прокуратурата
A
A
A

Министерство на транспорта е предало на МВР папки с доказателства, включително и свидетелски показания, за злоупотреби в транспорта, каза ресорният министър Николай Събев в интервю за бТВ.

„Тези папки съдържат убедителни доказателства, че държавата е ощетена. Имаме достатъчно доказателства, повечето са лични показания, които предадохме на МВР с цел да прецени доколко е нарушен държавния интерес“, каза Събев.

По думите му в папките има данни за злоупотреби с европейски средства, както и фалшиво участие в търгове. Събев отказа да даде подробности, но допълни, че би следвало да има следствени действия.

Относно ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, Събев каза, че вътре в управляващата коалиция няма нужда да се дават обяснения. „Още когато се заехме с тази коалиция бяхме наясно с какво ще се срещнем. Беше очевидно, че имаме две задачи – да градим и да търсим справедливост“, каза Събев.

„Ние обещахме, че ще наложим закона. Че ще има нулева корупция и пристъпихме към действие. Събирахме тези доказателства, но за да може те да се разгледат, трябва някой да повдигне обвинение, след което съдът да има решение. Ние действаме системно, праволинейно и неотклонно в посока, която сме обещали“, каза Събев.

Той даде пример какво означават изчезналите 575 млн. лева без ДДС, за които е разследването. „Това са влаковете и вагоните, които очакваме да получим чрез европейска помощ. Това е стойността на линейките, от които биха имали нуждата гражданите във всички градове в периода на пандемията“, каза Събев.

„Разбира се, Бойко Рашков направи всичко възможно да се съберат доказателства и да започне това разследване. Трябва тези действия да са прецизни. Ако имаме работеща прокуратура, тази тема нямаше да бъде тема“, каза Събев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички