Сряда,

Транспортният министър: Винаги съм се справял сам

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
Транспортният министър: Винаги съм се справял сам
A
A
A

"Често съм бил заплашван и ми е била искана такса "спокойствие". Винаги съм се справял сам." Това обяви в интервю за Нова телевизия министърът на транспорта Николай Събев, който не скри, че е милионер и е във властта, за да свърши нещо добро за държавата си.

"В живота си винаги съм се ръководил от принципи, от които не отстъпвам", каза Събев, който е основател и собственик на куриерската компания "Еконт".

"След декември понятията държава и родина са се слели в едно. Цялата ми дейност е свързана с това да развявам гордо националния флаг", каза Събев.

Той разкри, че има сигнали, че Аспаруховият мост е технически не толкова годен да издържи натоварването по удълбочаване на пристанище "Варна". Затова ще бъде направено обследване, a ако има опасност, проектът ще бъде спрян, обяви министърът.

По думите му когато има твърдения, че това, което се взема от дъното, за да се удълбочи се изхвърля навътре в езерото, трябва да се провери. "Има две причини да смятаме, че договорът е незаконосъобразен. Подали сме сигнал към МВР, защото в самият договор не се предвижда държавната фирма да превъзлага на трето лице да извършва тази дейност. ДНСК пък е констатирала при изпълнението на процеса, няма нужните подписи. Има строителни книжа, които не отговарят на закона", подчерта той.

Относно концесията на летище "София" министърът сподели, че е важно да се знае доколко най-бързо ще може да се види вратата на България добре отворена. "Потребителят трябва да усеща резултатите от концесионния договор. Договорихме се, че още през тази година концесионерът ще изтегли основната част от инвестициите си", посочи Събев.

Той разкри, че има данни за скандално стопанисване на почивната база на министерството в Паничище. Твърди, се че там са се правили банкети, за които е плащала държавата. "Управителят на жп базата в Паничище си е канил гости там като в негова лична туристическа база. Пили са, правили са празненства, всичко е било платено от държавата. При нарушен обществен интерес веднага ще има реакция", предупреди Николай Събев.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички