Тошко Йорданов с остри думи за действията на Петков и Василев

"Има такъв народ" продължава да стои зад кандидатурата на Любомир Каримански

Тошко Йорданов с остри думи за действията на Петков и Василев | StandartNews.com

"Това, което правят Кирил Петков и Асен Василев е политически рекет върху "Има такъв народ", върху Министерството на регионалното развитие. Рекет върху всеки един шофьор, говоря за строителните фирми. Рекет върху всеки, който си изхранва семейството - било то работник в строителна фирма и ли обикновен работник, който кара валяк", разкри председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов преди да влезе на среща на съвета на управляващата коалиция.

Преди заседанието на съвета премиерът и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че кандидатът на партията за управител на БНБ - Андрей Гюров, оттегля кандидатурата си. Те няма да подкрепят кандидатурата на Любомир Каримански. Също така Петков заяви, че ще предложи на коалиционния съвет засилен контрол по разплащането със фирмите, които в разрез със закона са извършили строителни дейности по време на управлението на ГЕРБ.

"Ще предложим всяко строителство да премине през техническа проверка от експертна комисия. Всяко плащане по тези договори към всяка от фирмите първо трябва да бъде одобрено от антикорупционната комисия на НС", допълни Петков.

Тошко Йорданов беше категоричен, че "Има такъв народ" продължава да стои зад кандидатурата на Любомир Каримански за централната банка и отговори на изказването на премиера: "На всичко отгоре Петков и Василев си позволяват да казват, че там има някаква далавера на ГЕРБ, която намекват, че ние ще вземем и ще продължим. Това решение е по идея на премиера, беше подкрепено от финансовия министър да влезе в Народното събрание, а текстът беше редактиран лично от Кирил Петков и неговата сътрудничка Лена Бориславова."

Сега ще се кача горе и ще предложа на коалиционния съвет всички големи плащания да се одобряват от специална комисия в Народното събрание, добави Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай