Тошко Йорданов с култов лаф за Рашков и Лена. Оценки на министрите

Радостин Василев и Кирил Петков пречеха на Николов и Гроздан Караджов да си вършат работата, каза депутатът

Тошко Йорданов с култов лаф за Рашков и Лена. Оценки на министрите | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов излезе с култов коментар за МВР-шефа Бойко Рашков, след което постави оценки на министрите по скалата от 1 до 10.

"Бойко Рашков да не е монахиня в девически манастир? Сега е шеф на МВР. Една година е шеф на силовото ведомство и можеше да се занимава с организираната престъпност. Той какво направи?! Арестува Бойко Борисов и там се изложи“, коментира пред bTV Йорданов. 

По повод изтеклия скандален запис от заседанието на "Демократична България“ Йорданов заяви, че Христо Иванов си признава, че законът за нищо не става.

"Направили са опит да препишат закона на ГЕРБ, но доста некадърно. Има термини, които дори вече не се използват“, посочи той.

По думите на Йорданов ДБ не са били на ясно, че разговорът им се снима.

"Вижте физиономията на Иво Мирчев. Тя не е на човек, който знае, че го снимат“, подчерта Йорданов.

Според председателя на ПГ на ИТН Корнелия Нинова задържа мандата, за да бъде още малко вицепремиер и министър. Йорданов е категоричен, че БСП нямат право да задържат папката, нито заради КЕВР, нито заради друго.

"КЕВР го дължим на некомпетентността на Лена Бориславова“, категоричен беше той.

"ПП прикрива своята некадърност и си измива ръцете с нас. Лена е некадърен юрист. Тази кантора, за която работи, направо не знам. Тя е слаб юрист, не знам как пише документи там, или ѝ ги пишат … не знам, но е слаб юрист“, заяви той и сподели, че няколко пъти Митева е казвала, че нейните предложения са противоконституционни и дори е гласувала против в планарна зала.

"Публично властта беше по квоти на партии, но реално се контролираше от Кирил Петков и Асен Василев. Енергетиката не направи нищо заради Асен Василев“, обясни още той. 

"Надявам се Николов да каже истината - кой човекът заради когото газа е толкова скъп. Кирил Петков излъга за доставките на газ. Николов е предложил ние да взимаме газ като други държави от ЕС, с 30% по-евтино, но Асен Василев е отказал. Надявам се един ден Николов да може да разкаже“, разкри той и припомни, че Петков е обещал регулярни доставки от САЩ на втечнен газ, но такъв няма, а дошлите два кораба вече са изчерпани.

Помолен да даде оценки от 1 до 10 на министрите на ИТН, той даде 9 на Генчовска, а под 0 на Радостин Василев.

"На Генчовска 9. Радостин Василев, като върна назад и като си спомня колко лаеше, а сега става ясно какви пари е раздавал на кой ли не, оценката ми за него е под нулата. За Николов 5 или 6. Но искам да подчертая, че Василев и Петков пречеха на Николов и Гроздан Караджов да си вършат работата“, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай