Тошко Йорданов: Министерският съвет избяга зад парламента

Въпросът за Северна Македония е в споразумението, посочи депутатът от ИТН

Тошко Йорданов: Министерският съвет избяга зад парламента | StandartNews.com

Министерският съвет избяга зад парламента - това е истината, призна в интервю за Нова телевизия председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” Тошко Йорданов. В коментар на гласуваната в Народното събрание военно-техническа помощ за Украйна, Йорданов каза, че правителството би могло да дари оръжия, ако иска.

„Това е в прерогативите на Министерския съвет. Той можеше да вземе решение. Те избягаха в някаква степен. Така е, когато си в коалиция. Трябва да се съобразяваш с партньорите си”, подчерта още Йорданов.

„Ние нямаме танкове и ракети за даряване. В тази ситуация е най-добре човек да се опира на фактите. Имаше посещение в Украйна, имаше отправени конкретни искания и имаше решение на парламента за удовлетворяване на тези искания. Всичко останало е спекулации”, добави депутатът. 

Относно думи на украинския посланик у нас, че страната ни трябва да намери пари за ремонт на военната техника на Украйна, той каза: „Няма да коментирам украинския посланик. Защото в някои ситуации човек трябва да си премерва приказките. Ако държавата е поела ангажимент да ремонтира украинска техника и тя дойде тук - ние ще я отремонтираме.”

За отношенията в коалицията председателят на парламентарната група на ИТН посочи, че от партията си държат на думата. „Когато сме подписали коалиционно споразумение, искаме да се спазва. Ако то бъде нарушено, това ще е основание за разваляне на коалицията за нас. Въпросът за Северна Македония е в споразумението”, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай