Топ дипломат посочи пред каква дилема е Путин

По-заможните и интелигентните руснаци бягат от Русия, изтъкна Милен Керемедчиев

Топ дипломат посочи пред каква дилема е Путин | StandartNews.com

"В далечният изток на Русия между 71 и 73% подкрепят войната в Украйна, тъй като им промиват мозъците с пропаганда. Те смятат, че действията на Русия са оправдани. По-заможните и интелигентните руснаци бягат от Русия, те са хиляди. Това заяви дипломатът Милен Керемедчиев за "Твоят ден".

По думите му съпротивата към Путин е общо настроение, но е трудно да се говори за преврат. "Пред него стои дилемата дали да увеличи контингентите, засилвайки усилията си или да прибегне до сирийския сценарий - концентриране на войските в големите градове, не толкова завземане на земи", посочи той. И допълни, че сирийските доброволци, които ще се бият за Русия, са част от този сценарий. За него те ще бъдат използвани като "пушечно месо" за превземане на Киев.

От своя страна журналистът Емил Спахийски смята, че елитът в Русия е смачкан и заврян в ъгъла. Това, което направи журналистката с плаката в руската телевизия показва, че има хора, които наистина са против Путин. В социалните мрежи се съмняват в искреността й, според украинските медии това е вътрешна Кремълска съпротива. Затях това е предсказка за преврат.

"Това може да стане само, ако службите застанат на страната на друг, но нямаме основания да смятаме така в момента", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай